13 Temmuz 2014 Pazar

Balkan Tatlısı - Kaymaçina Tarifi


Ne ki bu Kaymaçina?

    Kaymaçina Balkanlar'ın ünlü bir tatlısı, özellikle Makedonya ve Kosova'da yapılan bu tatlı süper melez olan bendenizin atalarından günümüze kadar gelmiş.Bende dedim madem bu tatlı Kayseri'de Mantı , Adana'da Kebap, Trabzon'da Hamsi, Gaziantep'te Baklava, İzmir'de Boyoz neyse Makedonya'da da o; o zaman yapmadan olmaz yemeden ölünmez.Atalarımın kemikleri sızlar benim melez kanım tersten akar. :) Madem durum bu iftar için sizinlede paylaşalım Balkan Tatlımız Kaymaçina'yı...:))


Malzemeler:
1 kg süt
7 yumurta
2 su bardağı süt
1 paket vanilya

Yapılışı: Önce yumurtaları köpük köpük beyaz oluncaya kadar çırpıyoruz 3-4 dakika yetiyor.Sonra şekeri ekleyip tekrar iyice çırpıyoruz, şekerin yumurtanın içinde kaybolması lazım.İkisi tamamen birbiriyle bütünleşince yavaş yavaş sütü ekliyoruz.Tüm karışıma vanilyayı da ekleyerek tekrar iyice karıştırıyoruz.Karışımı önceden sütle hafifçe ıslattığımız cam fırın kabına boşaltıyoruz.Üzeri göz göz olmalı fotoğraftaki gibi.Sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 50-60 dakika arası süreyle pişiriyoruz.Üzerinin en son fotoğraftaki gibi kahverengi olması lazım.Yalnız bu süreler fırından fırına farklılık göstermektedir.O yüzden dikkat etmekte fayda var.Piştiği zaman muhallebi kıvamında oluyor.Yumurta kokusunu vanilya ile maskelemeye çalıştık.Piştikten sonra 1 gün beklerse daha iyi oluyor o kadar vakit yoksa 4-5 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edebilirsiniz.Ben bu ölçülerin yarısını kullanarak yaptım ona rağmen fırın kabını tamamen doldurdu.Dondurmayla servis edince daha mı güzel oldu ne...:))

Afiyet olsun...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...