8 Ağustos 2014 Cuma

Tavuklu Börek


Çok kolay bir börek tarifi paylaşacağım bu yazımda.Tavuklu börek hem yapımı basit hemde oldukça lezzetli çok uzatmadan konuya geçiyorum. :)


Malzemeler:
Hazır Yufka (1 Adet)
Tavuk göğsü(350 gr kadar)
2 tane Soğan (küçük)
Karabiber
Kırmızı Biber
Pul Biberi
Tuz

Yufkanın içine sürmek için:
1 yumurtanın akı
Biraz süt
Yufkanın üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Çörek otu
Susam

Yapılışı:Tavuk göğsünü haşlayıp soğumaya bırakıyoruz.Soğanları küçük küçük doğrayıp tavada kavuruyoruz, rengi hafif dönünce haşlayıp ufak ufak doğradığımız tavuk göğsünü ve baharatları ekleyip soteliyoruz.Biraz tavuk suyu ekleyebiliriz.Karışım suyunu çekene kadar sotelenecek.Sonra iç harcı soğumaya bırakıyoruz.1 yaprak yufkayı 4'e bölüyoruz.Fotoğraflarda görüldüğü gibi yufkaya süt ve yumurta akıyla hazırladığımız karışımı sürüyoruz.Sonra soğuyan harcı içine koyup katlıyoruz.Son olarak hazırladığımız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre çörek otu ve susam ekleyip fırına veriyoruz. 200 derecelik fırında 15 dakika içinde pişiyor.Yine de fırın özelliklerinize göre pişirme süresini kendinizin ayarlamasını tavsiye ederim. :)

Afiyet olsun...











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...